Ciska Beens

In opdracht

Vaak wordt mij verteld dat ik moet kiezen tussen alle creatieve dingen die ik doe. Het zou onduidelijk zijn en je kunt toch niet in alles even goed zijn? Zelf zie ik vooral het voordeel van het combineren van meerdere technieken. Ook wil ik mijn leven lang blijven leren. Met deze insteek pak ik graag een nieuwe opdracht op. Hard werken met veel plezier vind ik belangrijk.

I GO BACK AND FORTH BETWEEN WANTING TO BE ABUNDANTLY SIMPLE AND MADDINGLY COMPLEX – JOHN BALDESSARI

Vrij werk

Ongrijpbare grote thema’s fascineren mij, zoals tijd, ruimte, werkelijkheid, bewustzijn. Daartegenover staat verwondering voor de schoonheid van het allerkleinste.

Mijn werkhouding is als een onderzoeker. Ik wil weten, ben nieuwsgierig en denk graag na. In de complexiteit van deze ongrijpbare zaken zie ik een enorm speelveld. Het kind vanbinnen wil ik leidend laten zijn in de manier waarop ik de wereld zie. Die magie, ik wil haar vangen en tegelijkertijd laten.

Het materiaal dat ik hiervoor gebruik kan erg verschillen, maar meestal gaat mijn voorkeur uit naar papier, verf, pen en fotografie.

Verder besteed ik mijn tijd graag aan tekenen en schilderen. Ik kan genieten van het proces en houd van de spontaniteit en de snelheid van grafiet, oliepastel en acrylverf.

KENNIS BRENGT JE VAN A NAAR B, VERBEELDING BRENGT JE OVERAL – ALBERT EINSTEIN

Studio

Als zzp’er werk ik vaak (met mijn altijd vrolijke collega) vanuit mijn studio in de Biotoop in Haren. Mocht je een project samen willen oppakken, of gewoon eens van ideeën willen wisselen? Laat het me weten!